Afgifte petitie met 536 handtekeningen op 27 juni 2011

Op maandag 27 juni 2011 hebben we zoals beloofd onze petitie afgegeven aan Mevr. de burgemeester Marleen Vanderpoorten en schepen van Ruimtelijke ordening Guido Van den Bogaert. Daar vernamen we officiëel dat de huidige bouwaanvraag is ingetrokken, en dat de procedure dus weer van voor af aan begint.

Nieuwe bouwaanvraag, nieuwe bezwaarperiode, …
Privacy bleek echter geen probleem te zijn voor de schepen alsook het bouwen in tweede lijn geen issue in de vorige bouwaanvraag. Het perceel is ook niet watergevoelig volgens hem.

Verschil is wel dat nu de stad Lier ontvoogd is inzake Ruimtelijk Ordening, de stad zelf de bouwaanvraag mag goedkeuren of afkeuren. Wat ook wil zeggen dat ze zich niet meer kunnen verschuilen achter positief advies van de provincie, als ze hiermee doorgaan negeren ze gewoon de 370 omwonende gezinnen die hiertegen NEEN hebben gezegd …